2018. március 18., vasárnap

Öregfiúk

Mostanában két igazi öregfiú is csatlakozott a babák csapatához. Szerencséjük, hogy a babák nem öregednek, mert akkor ma már igazi nagypapák lennének. Szerencsére a fiatalos külső megmaradt. A modern ruhákat tőlem kapták, sajnos mindkettő ruhátlanul érkezett.






Kettőjük közül a fiatalabb egy Mod Hair Ken, 1973-75 között adták ki. Van már egy hasonló babám (Now Look Ken), de azért pár apró különbség van közöttük, pl. a szemöldök, a hosszabb haj vagy a kezek állása. Az eredeti kiadása ennek a Kennek szintén tudta változtatni a külsejét felragasztható szakállal, bajusszal.

Mod Hair Ken



Now Look Ken
A másik egy vintage Allan, aki tudvalevőleg Midge vőlegénye, később férje. A Mattel alapítójának lánya egy Allan nevű fickóhoz ment hozzá, innen a baba neve. Nem sokkal később elváltak, ezért szegény Allan is ki lett vonva a forgalomból és csak a 90-es években tért vissza.
Az enyém az egyenes lábú típus, amelyet a szakirodalom szerint 1964-66 között adtak ki. Van egy másik, hajlítható lábú típus is, ami ugyanígy néz ki, de ritkább. Allant kicsit nehéz öltöztetni, mert soványabb és a lába is kisebb, keskenyebb, mint a mai Ken babáknak.







Mindkettőjük a fenekén hordja a márkajelzést. Egy kis popómutogatás:

Mod Hair Ken
Allan

4 megjegyzés:

  1. Great boys :-). I have always liked Allan's face very much, and the Ken dolls are awesome with the real hair :-).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Thanks :) I have always wanted an Allan doll. I have a week spot for redheads :)))

      Törlés
  2. Jóképü úriemberek jöttek hozzád.

    VálaszTörlés