2020. augusztus 30., vasárnap

A "csúnya Barbie-k"

Az ismerősöm nevezte így a legújabb szerzeményeimet. Amikor a napokban kilátogattunk az antik piacra, nem győzött csodálkozni, hogy miért örülök ennyire a két csupasz és rettenetesen koszos babának, amit egy kartondobozból sikerült kihalásznom. Tényleg voltak mellettük Barbie babák is, hasonlóan elhanyagolt állapotban, és már azokon is csodálkoztam, mert ezen a piacon ritkán találhatók modern divatbabák. Sajnos az eladó nem volt hajlandó alkudozni, ezért végül csak a két "csúnya" példányt vettem meg, a többieket ott kellett hagynom.

Persze az ismerősöm nem érthette, de én azonnal gyanítottam, hogy a két "csúfság" nem más, mint a "japán Barbie" néven is ismert Takara Jenny és az egyik fiúbarátja (mert van neki néhány). Amint hazaértünk, alaposan megsikáltam őket, és ekkor ért az igazi meglepetés.




A hátukon levő pillangó embléma és felirat ugyanis arról árulkodott, hogy nem japán, hanem koreai gyártásúak. Hiába kutattam hosszasan az interneten, nem találtam nyomát ilyen jelzésnek, aztán nagy nehezen kiderült, hogy a Mimi World nevű koreai céget jelöli.

Takara Licca, Jenny, valamint családtagjaik és rengeteg barátjuk nevére keresve bőséges információ áll rendelkezésre, de a koreai Mimi babáról csak annyit sikerült megtudnom, hogy Takara Jenny koreai változata. Nem véletlen tehát, hogy teljesen ugyanúgy néz ki. A barátját Jun-nak hívják, és a cég, amely gyártja, rengeteg kiegészítőt is készít hozzájuk.

Sajnos Takara Jenny babám nincsen, így vele nem tudom összehasonlítani. Azért akkor is látszik a hasonlóság, ha Licca babát tesszük mellé (habár Licca jóval alacsonyabb).


Takara Jenny elég sokfajta testtípust kapott az évek folyamán, a magassága 27 és 29 cm között változik. Mimi 28 cm magas, de a testfelépítése valószínűleg nem sokban tér el. Ha egy Mattel Barbie mellé tesszük, látszik a különbség.


Mimi barátja, Jun, valamint Takara Licca apja, Pierre teljesen egyforma testalkattal rendelkezik. Mindkettő alacsonyabb egy picivel a Mattel Ken babánál, keskenyebb a mellkasuk és a derekuk, vékonyabb a lábuk és kisebb a lábfejük. Ebből kifolyólag a Ken cipők túl nagyok a lábukra.

Balról jobbra: Takara Pierre, Mimi World Jun, Mattel Ken

A babák tarkóján csak valami kivehetetlen számsor van, a márkajelzés a derekukon található.

Takara márkajelzés

Mimi World márkajelzés
Végezetül egy csoportkép, amin az új jövevények is szerepelnek.

Balról jobbra: Licca nagymama, Licca anyuka, Licca, mindhárman jelzés nélküli, ízületes kínai gyártású testen, majd eredeti testű Takara Licca, Mimi, Jun és Takara Pierre

2 megjegyzés: