2020. szeptember 26., szombat

Severus Snape - Harry Potter kollekció

 Ezúttal egy újabb Harry Potter-karakterrel szaporodott a gyűjtemény Severus Snape (magyarul Piton professzor) személyében. Ő az a sötét, mogorva figura, akit szerettünk utálni a történetben, ezért elvárható volt, hogy végre baba formájában is megjelenjen.

A doboz ugyanazt a sémát követi, amelyet a sorozat többi darabja.


Hátoldalán látható a vele együtt kiadott másik két szereplő - Hagrid és Luna Lovegood. Mondanom sem kell, hogy szívesen látnám őket a gyűjteményben, bár Hagriddal kapcsolatban vannak fenntartásaim... De egyelőre elég borsos az áruk, úgyhogy ráérek eldönteni, kell-e igazából.


A professzor karaktere szerintem jól el lett találva - a komor, hideg tekintet és az arcába hulló haj. A bő fekete köpeny teljesen hozzá illik.

 

Talán említenem sem kell, hogy ami nem tetszik benne, az a sisakszerű, műanyag haj. Egyszerűen utálom az ilyesmit a babákon, nem véletlen, hogy Dumbledore szakállától is megszabadultam. (Ebben a bejegyzésben lehet olvasni róla).

Szerencsére úgy látom, külön lett a fejére ragasztva, ezért reménykedem, hogy ugyanolyan könnyen meg lehet tőle szabadítani, mint Dumbledore-t a szakállától. Ha ez így van, akkor mindenképp valódi hajat fogok készíteni neki - de ez még csak egy jövőbe vesző terv.


Most lássuk a ruhákat:

A bő ujjatlan köpenynek hatalmas karkivágása van, könnyű levenni-felölteni. Alatta fekete cipőt, fekete nadrágot és nyakig begombolt, hosszú ujjú sötétkék zubbonyt visel. (Természetesen a gombok nem igaziak, hátul tépőzárral záródik a ruha).



A teste ugyanolyan, mint Dumbledore figurájáé, vagyis térdben, könyékben és csuklóban is hajlik. Nem vetkőztettem le, hogy megőrizhesse a méltóságát, de felöltözve is látszik, meddig képesek hajlani az ízületek.


Végül egy csoportkép a többiekkel. Sajnos Harry és Hermione, valamint Draco Malfoy és Cedric Diggory még mindig hiányzik a társaságból, továbbá Tudjukki is (utóbbi viszont valószínűleg örökre kívül is marad, bár láttam egy varázslópárbajos játékszettet, ahol együtt kapható Harryvel).










1 megjegyzés: