2019. szeptember 21., szombat

BJD arcfestés gyakorlás

Még tavasszal sikerült szereznem egy (szerintem) nagyon szép resin BJD fejet. Ez egy Doll Family-A fej, a 70 cm magas Mu típus. Hibásként árulták, ezért nagyon jó áron jutottam hozzá.

Az eredeti így néz ki a cég honlapján:




Ez pedig a gyakorlófej:




Amikor megérkezett, nem tudtam rájönni, vajon mi a hibája, mert nagyon jó minőségű, vastag, sima resinből készült és igényes a kidolgozása. Aztán rájöttem, hogy a két füle nem teljesen szimmetrikus. De mivel ez az embereknél sem ritka jelenség, együtt tudok élni vele :) Parókában egyébként sem látszik.

És mivel ez a fej pont azért létezik, hogy gyakoroljanak rajta, neki is estem ecsettel, akrilfestékkel, pasztellceruzával, pasztellkrétával. Jó sok lemosás és újrafestés után ez lett az első - de nem végleges - változat:


Teljes egy hétig kibírta így, de nem voltam vele megelégedve (főleg a szemöldökével), úgyhogy végül mindent letakarítottam, kivéve a száját, és kezdtem újra.

A következő verzió, amelyiknél már a szempillát is beragasztottam:


De sajnos a szempillát túl hosszúnak és lányosnak találtam, így aztán rendelnem kellett egy rövidebbet, amire elég sokat kellett várni. Nyár végén jutottam el oda, hogy teljesen elkészült.
16 mm átmérőjű szürke üvegszemeket kapott.


Főleg lányokra való parókáim vannak ebben a méretben. Jelenleg ez a félhosszú, piszkosszőke tetszik rajta a legjobban:



De tervezek majd készíteni egy rövidebb, vörös szőrmeparókát is.

Már csak egy test kellene szegénynek, de nem egyszerű megfelelő méretűt, színűt találni tűrhető áron. Úgyhogy egyelőre magányos fejként árválkodik egy dobozban.

3 megjegyzés:

  1. Ebből most fiú lesz vagy lány? Mert elég lányos lett a sminked is. Viszont nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  2. Nem volt rossz a vastagabb szemöldök , ha fiúnak akarod , a szempilla egyértelműen nőcissé teszi , na meg az , hogy nagyon (túl) szép az arca :)

    VálaszTörlés
  3. Fiú akart lenni szegény... És tudom, hogy a szempillája túl lányos, meg a paróka sem segít. Szóval lehet, hogy még további átfestések várnak rá. De ez a gyakorlófejek sorsa.

    VálaszTörlés