2017. március 25., szombat

Kincsvadászat 2. rész - The Sun Set Malibu Francie 1972

Nagyon megörültem, amikor megtaláltam Francie-t, főleg, amikor sikerült azonosítanom és kiderült, Skipper már megvan a Malibu sorozatból.
1971 és 77 között adták ki ezeket a nagy sikerű, strandolós babákat. Azt nem tudtam megállapítani, hogy az én szerzeményemet pontosan melyik évben gyártották, de a fenekén ott van a Mattel jelzés, 1966 és Made in Japan, tehát Japánban készült. Egyes külföldi oldalak szerint a Malibu babákat csak 1972-ig gyártották Japánban.

Francie Barbie tini unokatestvére, vagyis Skippernél magasabb, Barbie-nál alacsonyabb, és más a testalkata is. TNT, azaz hajlik és forog, a lába térdnél klikkelős. A vicces az, hogy ennek a fajtának bár Francie a neve, Casey arcformája van, de hát a Mattel sosem volt következetes a névhasználatban.

Akkora mákom van, hogy Francie az eredeti fürdőruháját is hozta magával. Tartozott még hozzá napszemüveg és törülköző is, ezek persze nincsenek meg. Egy alapos fürdetésen kívül más nem kellett neki, egyedül az orra hegyén maradt egy világosabb folt, ami nem tudom, mitől ered, lehet, hogy maga a műanyag fakult ki.



Az eredeti dobozában (internetről való kép):






Itt pedig a Sun Set Malibu Skipperrel - jól látszanak az arányok:


1 megjegyzés: