2018. szeptember 1., szombat

Harry Potter kollekció

Végre megérkeztek hozzánk is a Mattel új Harry Potter babái. Egy kivétellel. Eredetileg 6 figurából áll (Harry, Dumbledore, Ron, Hermione, Ginny és Minerva), de sajnos Ginny hiányzik a webshopok kínálatából. Remélhető, csak átmenetileg.




Amikor megjelentek a könyvek, nagy rajongó voltam, és még most is szeretem a Harry Potter történeteket, úgyhogy persze jó lenne mind a 6 babát beszerezni. Egyelőre csak kettő jöhetett haza. És egyik sem Harry :)
Nem mintha Harryvel gondom lenne, de nem ő az első számú kedvenc, hanem Ron. Dumbledore egy kicsit hátraszorult a fontossági listán, miután észrevettem, hogy a szakálla fröccsöntött műanyag :( Így McGalagony (angolul McGonagall) professzor lett a másik választottam. És egyiket sem bántam meg!

Ron még a dobozában:


A doboz hátoldalán bemutatják az összes figurát:


Az arcvonásait elég jól eltalálták (habár a szeme színét nem):


A dobozból kiszabadulva, teljes felszerelésben:



A legszuperebb az a dologban, hogy az egész teste ízületes. Pucér képet most nem mutatok róla, részletesebben Csevi blogján olvashattok róla, és Hermionéról.

És most következzen a professzor! Minerva karakterét nagyon kedvelem a könyvben és a filmekben is, úgyhogy nem hagyhattam ki. Már a dobozban is tekintélyes jelenség:



Az arcvonásaiban egészen jól felismerhetők Maggie Smith jellegzetességei. 
Szigorú, de mégsem rideg:





A haja ősszel csíkozott világosbarna, és kontyba van fogva a feje tetején. Ez a konty jól megtartja a varázsló-süveget. :)))

A ruha földig érő, egybe szabott, zöld plüss és "bársony", alatta fekete selyem. Hosszú denevérujjai vannak. A nyakában levő bross műanyagból készült, ezüst cérnával van a ruhára öltve. Igazán boszorkányos öltözék.



Magas szárú ódivatú csizma - szenzációs!



Most pedig vigyázat, pucér kép következik! 
*
*
*

A professzor ízületes teste leginkább a magas Fashionistas Barbie testéhez hasonlítható, de mégsem teljesen ugyanaz. A Fashionistas test egy hajszálnyival magasabb, és a dereka szélesebb. A lábfejük mérete sem egyforma, Minerva egy számmal nagyobb cipőt hord. A ruháikat több eséllyel tudnák csereberélni, már ha a professzor hajlandó lenne hordani a modern, divatos mugli darabokat.





Végül egy közös kép Ronnal:


3 megjegyzés:

  1. Nagyon klasszak, gratulálok hozzájuk! (És drukkolok a leendőekért!) ;-) Szeretnék én is egy Minervát, úgyhogy valószínű, hogy megrendelem, és nem várok, míg esetleg a boltokba is bekerül, mert ki tudja így lesz-e...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tapasztalat, hogy amit nagyon szeretnénk, arra gyorsan le kell csapni. Nem tudni, hogy lehet-e majd később is kapni.

      Törlés
  2. Na ez a Minerva meztelenül kicsit megröhögtetett. Valóban hasonlít a színésznőre. Ám idős vonásaihoz képes ez a friss hajadon test elégé kontrasztos. Remélem még én se késem le a megrendelést.

    VálaszTörlés