2022. július 17., vasárnap

Bellatrix Lestrange - Harry Potter kollekció

 Bellatrix is megérkezett a Harry Potter csapatába (amelyből maga a névadó még mindig hiányzik). 

 


Mint köztudott, a hölgy egy boszorkány, a főgonosz hűséges csatlósa a történetben. Ennek megfelelően extravagáns és "gótikus" a megjelenése is. Hegyes orrú, magas szárú fekete cipőt visel, valamint rojtos szélű ruhát bőr fűzővel, illetve madárkoponyát formázó nyakláncot. A haja göndör, sötétbarna, bal oldalon egy széles ezüst tinccsel.


A karaktert a filmben az angol színésznő, Helena Bonham Carter alakítja, akit én személy szerint nagyon kedvelek. Szerintem jól eltalálták az arcvonásait, kellően komor és karizmatikus lett. Viszont a baba hajának a minőségére több figyelmet fordíthattak volna. Nemcsak kusza - ami boszorkányoknál biztosan előfordul - de teljesen random módon van levágva, rövidebb és hosszabb tincsek összevisszasága az egész. Sajnos ollóval utána kellett igazítani.


A ruha természetesen teljesen egybe van varrva a fűzővel. Az ujjakat összetartó szalagokat úgy oldották meg, hogy rányomtatták a testszínű anyagra. Gondolom, ilyen kicsi méretben nehéz lett volna másként megcsinálni, szóval ez megbocsátható. A szoknya kétrétegű: az alsó mintás, a felső áttetsző fekete.


A fűzős cipők formája ódivatú, de egy boszorkányhoz nem is illik a modern fazon.


A baba teste, ízületei a régebbi csuklós Fashionista testekhez hasonlítanak. A lábfeje sokkal nagyobb, mint a Barbie babáké, ezért sajnos nem tudják egymás cipőit hordani. Viszont a lábfeje szerintem sokkal élethűbb és formásabb.


Érdekes módon van egy másik Helena Bonham-Carter baba is a gyűjteményemben, méghozzá a tündér keresztanya a Hamupipőkéből. (Itt írtam róla: Disney Cinderella Fairy Godmother) Ez a karakter Bellatrix gyökeres ellentéte: egy jólelkű, segítő szándékú varázslónő. Nemcsak a ruhájuk, a frizurájuk, de még a varázspálcáik is különböznek. Éppen ezért szerintem a két baba hűen tükrözi a színésznő sokoldalúságát.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése