2016. július 7., csütörtök

Játékturis zsákmány

A héten útba ejtettem a két kedvenc budapesti játékturimat, ahova 1-2 havonta el szoktam látogatni. Szerencsére egymástól alig 10 percnyi sétára vannak, ezért mindig "letudom" őket egyszerre. Mint általában, most is könnyebb lett a pénztárcám, de egyáltalán nem bántam meg!
Az egyik turi árai alacsonyabbak, mert a játékok java része kilós, viszont sok termék nem olyan jó állapotú. Az eladó nagyon készséges és közvetlen. Most kifejezetten babacipők miatt mentem, és egy egész dobozzal hozott, segített is kiválogatni azokat, amiknek van párjuk. Egy marék cipőcskével gazdagabb lettem :)

 
A babák között láttam egészen jó állapotú Moxie, Bratz és Simba hercegnő babákat, sőt még Flavast is, de ezeket nem gyűjtöm, a Monster High babák pedig  magasabb árkategóriájúak. Végül találtam egy Barbie-hoz való labrador kutyust. Ha lenyomjuk a farkát, mozgatja a fülét és kinyitja a száját. Eredetileg teljes kutyagondozó készlettel árulták, gondolom, némi nevelő szándékkal, mert lehet "etetni", majd a végterméket "feltakarítani" utána, ahogy rendes gazdihoz illik. A neve hivatalosan Tanner, ha minden igaz.

Ilyen eredeti csomagolásban

Most térjünk rá a másik turira. Itt drágábbak a termékek, darabárasak, sajnos még a cipők is, nagyságtól függően 100-400 Ft között vannak. És persze neked kell kimazsolázni a párokat a dobozból :) Ezen a helyen viszont ritkább, értékesebb dolgokra is rá lehet néhanap akadni. Mint ahogy most nekem sikerült. Bár kócosan és túlméretes ruhákban ültek a polcon, de azonnal kiszúrtam őket, mert régóta a kívánságlistámon szerepeltek:

Totally Yoyo Courtney és Generation Girl Tori!

Itt már fürdés és átöltözés után vannak

Alig hiszem el, hogy sikerült rájuk akadnom, ráadásul teljesen elfogadható áron.

Kezdjük Torival. A Generation Girl sorozatot 1998-ban kezdte kiadni a Mattel. Egy csapat tinédzser babáról van szó, modern kiegészítőkkel, vagány ruhákkal, és olyan szülőket kiakasztó részletekkel, mint tetkó, orrpiercing meg fekete körömlakk :))). A Mattel új arcformákat is tervezett ezeknek a babáknak, és abban is különböznek az eddigiektől, hogy mindegyiküknek van vezeték- és keresztneve. Utána lehet olvasni angolul pl. itt.
Az első kiadás

Tori teljes neve Victoria Burns és ausztrál. Ahogy a többieknek, neki is fel van építve a komplett karaktere. Négy kiadása volt összesen. Az én szerzeményem ha minden igaz, az első kiadás, pont amelyik a legjobban tetszett, mert nincsenek színes csíkok a hajában, viszont a bal fülében 3 fülbevalót visel, a jobb fülében pedig egyet. Valahol azt olvastam, hogy ez annyira megbotránkoztatta a szülőket, hogy később már fülbevaló nélkül adták ki szegény Torit, úgyhogy a 3 fülis verzió ritkább.


Miután megfürdött, újra belőttem a séróját és normális ruhát is kapott, Tori belement egy fotózásba egy másik Generation Girl babámmal, hivatalos nevén Generation Girl My Room Mari-val.
Remélem, hogy később majd további babák is beköltöznek a sorozatból.

Totally Yoyo Courtney Skipper vörös hajú barátnője, szintén 1998-as kiadás. Az eredeti ruhája és a jojó nincs meg, csak a cipőt hozta magával. A jojót nem bánom, mert szerintem úgyis kioperáltam volna a kezéből. A baba maga szép állapotú, a haja gyönyörű égő vörös, de az előző kis gazdája eléggé agyon fodrászolta, nem tudom, hogy fogom kivasalni. Mindenesetre nagyon örülök neki, mert a vörös hajú Skipper babákhoz nem egyszerű hozzájutni.

Eredeti dobozában

6 megjegyzés:

  1. Kérlek, írd meg, pontosan hol is ez a tuiri? Már ahol a flavas van, holnap megyünk Pestre :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindkettő Újpesten van, nem messze a 3-as metró végállomástól.
      Az egyiknek nem tudom a pontos címét, csak elmagyarázni tudom. A Görgey Artúr utcában van, a Görgey és az István út találkozásához közel, kicsike üzlet, a kirakatról fel lehet ismerni. Itt láttam a Flavast - hosszú barna hajú lányt.
      A másik a Pumukli World, Templom u. 4.

      Törlés
    2. De ha nem tudsz elmenni, itt láttam a babát egy ezresért, és szerintem ugyanaz az eladó:
      http://jatek.vatera.hu/babazas_jatekbaba/barbie_tipusu_babak_kiegeszitok/barbie_es_csaladja_mattel/2_fele_gyonyoru_barbie_baba_2287413941.html

      Törlés
    3. Igen, egy P Bo baba van nála, a magasabb kiadásból. Nekem ebből van kettő :)

      Törlés
  2. Gratulálok a szerzeményekhez. Ha nem titok, mely kettőbe szoktál járni?

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok, nagyon szép babák. Ismerem a két boltot, de mindig zárva volt, mikor arra jártam:-(

    A Mari babát nagyon szeretem, bár nekem nincs meg.

    VálaszTörlés